Noi reguli pentru pariurile și jocurile de noroc online. Sunt încurajate cazinourile în zonele turistice

Data publicării:
JOCURI DE NOROC 4923306-AFP Mediafax Foto-WILLIAM WEST

În ședința de luni, Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și modificarea unor acte normative.

Noul act normativ propune modificarea condițiilor prin care o persoană juridică constituită legal în Uniunea Europeană poate fi organizator de jocuri licențiat în România, precum și posibilitatea ca un organizator de jocuri de noroc, altul decât compania națională Loteria Română S.A. să fie licențiat și să exploateze pariuri mutuale pe teritoriul național, precum și în mediul online.

Actul normativ promovat luni are în vedere în principal o mai eficientă protecție a minorilor și a persoanelor dependente, dar și o creștere semnificativă a veniturilor la bugetul de stat din această activitate (atât noi reguli de taxare a operatorilor, cât și proceduri noi care vizează o mai bună colectare a impozitelor din premiile acordate persoanelor fizice), susține un comunicat al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Una dintre cele mai importante reglementări se referă la jocurile de noroc la distanță (online), fapt ce va permite intrarea în legalitate atât a operatorilor, cât și a jucătorilor de pe această piață.

Un alt aspect important îl constituie conformarea cu solicitările Comisiei Europene în domeniul jocurilor de noroc, atât cele tradiționale, cât și cele la distanță.

Aspecte de noutate le constituie și introducerea licențelor pentru jocuri temporare care se vor desfășura în zone turistice pe perioade cuprinse între 3-6 luni, fapt ce va permite o dezvoltare atât pe verticală, cât și pe orizontală a industriei turismului în țara noastră, concomitent cu încasarea de venituri substanțiale la bugetul de stat, se arată în comunicatul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Nu în ultimul rând, măsurile au avut în vedere diminuarea fraudei fiscale în domeniul jocurilor de noroc, prin introducerea obligativității conectării aparatelor la serverele controlate de ONJN, precum și introducerea unor aparate de joc cu taxă de participare și câștig limitat, care vor înlocui aparatele slot-machine din barurile și cafenelele unde există în prezent, fapt ce va conduce la o diferențiere clară a jocului de noroc de zona de entertainment.

Sunt modificări și în zona financiar-fiscală, modificări care vor permite un grad maxim de colectare a veniturilor la bugetul de stat, din industria jocurilor de noroc.

Aspectele prevăzute în ordonanța de urgență au fost în prealabil discutate cu partenerii din industria de profil și notificate Comisiei Europene, precizează ONJN.

Actul normativ are în vedere diminuarea impactului social negativ pe care jocurile de noroc le au în societate, printr-o mai atentă reglementare și o mai strictă supraveghere pe care ONJN o va exercita asupra pieței.

Citiți și:

DIN | INTERIOR”. Sute de mii de români bagă zilnic bani la pariuri sportive. Se poate trăi din asta? Ce spun experții
România, jucător slab de poker. Statul pierde anual 100 de milioane de euro din neimpozitarea jocurilor de noroc
Studiu. Jocurile de noroc sunt benefice pentru PIB-ul țării
Păcănelele, luate din drumul tinerilor. Jocurile de noroc ar putea fi permise doar la cazinouri și loterie


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri