Noul şef Auchan România estimează pe creşterea cifrei de afaceri în acest an

Data publicării:
796px-Auchan Hypermarket in Constanta Romania

 

"Am câştigat clienţi, am vândut mai multe produse, iar valoarea vânzărilor este un pic mai mare faţă de anul trecut. Acest lucru se explică prin faptul că modelul de comerţ este diferit, vindem mai multe produse, la mai mulţi clienţi, dar cu preţuri mai mici. Pentru întreg anul mizăm pe o creştere mai importantă a cifrei de afaceri", a spus Bellon la lansarea Centrul Comercial Auchan Titan, rezultat din unirea galeriilor Auchan Titan şi Iris.

Totodată, noul director general al grupului francez în România menţine obiectivul declarat în luna octombrie a anului trecut de predecesorul său, Patrick Espasa, de a trece pe profit la sfârşitul anului 2015.

Auchan România a încheiat anul trecut cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fără taxe, de peste două ori mai mari comparativ cu 2012, după integrarea celor 20 de hipermarketuri real. Cumulat, afacerile Auchan şi Real au generat anul trecut pierderi de 15 milioane de euro.

În noua sa dimensiune, Auchan are 31 de magazine deschise în 18 oraşe şi alte două unităţi în construcţie, în cartierul Drumul Taberei din Bucureşti şi în Braşov, o suprafaţă netă de vânzare de 252.000 metri pătraţi, 11.000 de angajaţi, trei platforme logistice, 70,5 milioane de clienţi anual.

Din cele 20 de magazine preluate de la grupul german Metro, patru funcţionează în spaţii proprii - Vitan, Braşov, Craiova şi Târgu Mureş, iar Auchan a preluat în administrare galeriile din Bacău şi Sibiu.

De asemenea, dintre spaţiile în care funcţionează magazinele Auchan, doar Crângaşi, Constanţa şi Piteşti sunt proprietatea Auchan, restul funcţionând în spaţii închiriate.

"Obiectivul pentru România şi în general este să devenim proprietari ai spaţiilor când este posibil, când toate condiţiile sunt îndeplinite. Două dintre aceste condiţii sunt: existenţa unui interes comun vânzător şi cumpărător şi oportunitatea din punct de vedere economic", a spus Bellon întrebat despre intenţiile grupului Auchan de a deveni proprietar pe toate spaţiile în care în prezent sunt chiriaşi.

Firma Rolast din Piteşti a anunţat luna trecută că Auchan România a oferit 19 milioane de euro pentru spaţiul în care funcţionează hipermarketul Auchan Găvana (fost real) din oraş şi galeria de magazine. Tranzacţia mai vizează şi o parte din parcare şi din căile de acces. Suprafaţa totală a terenului pe care este situată clădirea este de 77.800 metri pătraţi.

În 2012, Auchan a cumpărat de la fondul de investiţii NEPI şi spaţiul în care funcţionează hipermarketul din parcul comercial Iris din Piteşti.

Din 2006, data deschiderii primului hipermarket în România, Auchan a investit peste 300 de milioane de euro. În unirea la nivel identitar şi administrativ a galeriilor comerciale Auchan Titan şi Iris sub brandul Centrul Comercial Auchan Titan investiţiile s-au ridicat la circa 2 milioane de euro, din care un milion pentru amenajare, iar un milion euro pentru instalaţii.

De asemenea, remodelarea celor 20 de magazine preluate de la a grupul german Metro, investiţia s-a ridicat la circa 40 de milioane de euro, respectiv 2 milioane de euro pe unitate.

"Pentru următorii trei ani, investiţiile Auchan vor viza proiectele din Drumul Taberei şi Coresi din Braşov, în total 70 milioane de euro (doar pentru hipermarketuri, n.r.), precum şi alte investiţii curente. Vrem să creştem, suntem aici pe veci, dar nu poţi să faci investiţii bătând din palme. Pentru moment vizăm consolidarea firmei noastre în România", a adăugat Bellon.

Compania are în prezent în România 11.500 de angajaţi, iar după deschiderea proiectelor Coresi şi Drumul Taberei va avea circa 13.000 de salariaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri