O companie franceză vinde ferme la cheie pentru afaceriştii români. Costul: 15.000 de euro

Data publicării:
ferme

Antreprenorii străini vor să facă bani din agricultura noastră. Francezii construiesc „ferme la cheie” în România şi le vând cu preţuri începând de la 15.000 de euro. Compania Concept AirNature din Hexagon a construit deja astfel de gospodării în trei judeţe, iar acum s-a oprit în Gorj. Cererile curg, iar de câştigat nu vor avea doar fermierii: vor fi create şi locuri de muncă, potrivit unor declaraţii făcute la postul local Radio Infinit.

Construcţiile francezilor sunt de fapt hale metalice compartimentate, de diferite dimensiuni, care pot fi utilate la cerere cu instalaţii pentru muls şi hrănit animalele. Preţul variază, în funcţie de mărime şi dotări, de la 15 la 60.000 de euro. Cei interesaţi trebuie să aibă doar terenul şi, evident, banii, apoi animalele pot intra direct în fermă. Reprezentantul firmei franceze spune că, în doar două zile, a avut optzeci de cereri de la fermerii din zonă.

Florin Mişcodan are deja o afacere în Motru, însă ideea unui câştig suplimentar îi surâde, mai ales că şi condiţiile i se par avantajoase. El spune că dacă ar fi construit cu altă firmă, l-ar fi costat chiar şi de trei ori mai mult. După ce a studiat oferta a decis că va creşte capre, iar în primul an speră să aibă 100 de animale.

Nu poate fi decât o veste bună pentru cei care locuiesc în Motru sau în apropiere şi nu au un loc de muncă. Compania franceză a construit ferme pentru animale şi păsări şi în Brăila, Hunedoara şi Argeş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri