O companie românească a sistat investiţii de 17 milioane de euro în Ucraina

Data publicării:
afaceri-1

Unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România avea de gând să construiască în Ucraina, cu parteneri locali, mai multe fabrici, de mortar, de vopsea şi polistiren. Acum, aşteaptă să vadă ce se întâmplă peste graniţă.

Deocamdată, sunt pe hold. În momentul în care lucrurile își revin la normal, atunci ne vom continua pașii spre o investiție în zona Cernăuți”, spune omul de afaceri Marcel Bărbuț.

În aceste condiţii, omul de afaceri va investi tot în România. 19 milioane de euro. În tot răul vecinilor, există şi ceva bun pentru noi.

România, într-un astfel de context, pare mai atractivă în ochii investitorilor. Fiecare companie își face calculele proprii și are în vedere anumite aspecte atunci când decide să facă investiții într-o țară cum este Ucraina”, explică Ionuţ Dumitru, analist economic.

Până acum, investiţiile româneşti în Ucraina au fost extrem de mici, iar afacerile dintre cele doua ţări, firave.

În anul 2013, volumul schimburilor comerciale dintre Ucraina și România a fost de 1.455 de milioane de dolari. Comparativ cu anul 2012, în general, cifra de afaceri a scăzut”, spune Marian Vlădoiu, preşedintele Camerei de Comerţ România-Ucraina.

Potrivit datelor serviciului de stat de statistică al Ucrainei, vârful istoric al schimburilor comerciale dintre Ucraina şi România a fost în 2011, când a depăşit două miliarde de dolari. De atunci a scăzut încontinuu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri