Obiectivele strategiei fiscal bugetare 2020 - 2022. Ministrul Florin Cîţu a prezentat lista completă

Data publicării:
ministrul Finanțelor Florin Citu
Florin Citu: Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a anunțat obiectivele strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2020-2022, printre care se numără crearea unor politici fiscale predictibile, stimularea creșterii economice, adoptarea unor măsuri salariale și sociale pentru pensionari și categoriile vulberabile.

Obiectivele strategiei fiscal bugetară 2020-2022 prezentate într-o diagramă de Florin Cîțu sunt următoarele:

„- Stimularea, continuarea, consolidarea și menținerea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și inclusive.

- Adoptarea unor măsuri salariale, sociale pentru asigurarea protecției sociale și securității sociale pentru persoane vârstnice, pensionari și categoriile cele mai vulnerabile și aflate în dificultate.

- Crearea spațiului fiscal pentru alocarea unor sume importante pentru susținerea investițiilor publice majore și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene.

- Crearea unei politici fiscale predictibile pentru susținerea mediului de afaceri, simplificarea fiscalității și fluidizarea proceselor interne.

- Îmbunătățirea, aplicarea și consolidarea guvernanței bugetare, creșterea transparenței bugetare și eficientizarea cheltuielilor publice.

- Dezvoltarea și diversificarea instrumentelor de management ale datoriei publice”, precizează Florin Cîțu, într-o postare făcută vineri pe Facebook.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri