Oierii reacționează în scandalul brânzei cu E.coli: Cei care au greșit să își asume, să nu lovească în tot sectorul

Data publicării:
BRANZA FALSA DE SIBIU Thinkstock

Foto: Thinkstock 

„Legat de scandalul cu brânza de oaie, științific este demonstrat că un produs fie că vorbim de brânză sărată sau telemea, din lapte de oaie dacă stă 60 de zile la maturare dispar toți germenii și nu mai există niciun pericol în a consuma produsul. Dacă problema este la Brădet, să-și asume greșeala și să nu lovească în tot sectorul ovin. Singurul sector care a progresat în ultimii ani și care intră în competiție cu statele puternice, este pus în genunchi nevinovat”, a declarat Ionică Nechifor, fondatorul şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine MOLDOOVIS și, totodată, secretar general al Romovis.

Autoritățile italiene au emis ieri o avertizare europeană privind brânza românească de oaie. Alerta vine în urma confirmării unui caz de îmbolnăvire cu E.coli la Florența, unde un copil de 14 luni dintr-o familie de români a fost internat în stare gravă cu sindrom hemolitic uremic. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că micuțul mâncase brânză din România, iar probele au indicat contaminarea acesteia cu E.coli.

Autorităţile din România au ascuns că şi caşcavalul Brădet avea E.coli. Alerta europeană nu spune dacă produsele sunt încă la vânzare 

ANSVSA: Au fost distruse peste 20 de tone de lactate produse de Brădet

Alertă europeană privind infectarea cu E.coli. ANSVSA: Nu consumați lactate Brădet produse în februarie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri