Oltchim ar putea recupera de la Astra Asigurări o parte din banii pierduţi: 10 milioane de euro

Data publicării:
oltchim

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea ar putea recupera o parte din pagubele financiare care au împins-o spre insolvenţă de la Astra Asigurări. Compania are încheiată o poliţă de răspundere managerială cu firma de asigurări pentru suma de 10 milioane de euro. Combinatul chimic poate obţine această sumă dacă demonstrează că fosta conducere a prejudiciat compania din eroare, prin semnarea unor contracte păguboase, împingând-o spre insolvenţă.

Dacă va avea câştig de cauză, Oltchim poate folosi banii pentru a creşte capacitatea de producţie, dar va rămâne cu o gaură uriaşă: combinatul are datorii de aproape 800 de milioane de euro.

Contactat telefonic de Digi24, Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim, a declarat că, deocamdată, s-a făcut o cerere de plată. „Bănuiesc că urmează să se efectueze un dosar de daună şi probabil că o să avem nişte discuţii”, a spus responsabilul.

Un răspuns în acest dosar ar urma să vină în circa trei săptămâni, a precizat Gheorghe Piperea. „Dacă va fi nu, atunci nu avem altceva de făcut decât să îi dăm în judecată”, a adăugat avocatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri