Oltchim și Arpechim și-au găsit un potențial investitor în Azerbaidjan

Data publicării:
oltchim 855155-Mediafax Foto-Laszlo Raduly

Potențialul investitor și-a făcut vizibil interesul de a prelua ambele companii, însă problema rămâne la nivelul transparenței autorităților române. Vicepreședintele de marketing și de investiții a declarat că nu are niciun fel de detaliu asupra stării Oltchim, dacă are infrastructura ca să facă obiectul unei investiții.

SOCAR a mai intenționat să preia Oltchim și acum trei ani, însă guvernanții de la acea vreme au oprit discuțiile și au ales o altă companie.

În luna septembrie, reprezentanții companiei petroliere a Azerbaidjanului, împreună cu ministerul Economiei vor face o vizită în România și vor discuta cu Daniel Chițoiu, ministrul român al Economiei.

Combinatul din Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an. Privatizarea companiei a eşuat anul trecut întrucât Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni, nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

Citiți și:

600 de angajaţi ai Oltchim vor fi disponibilizați mâine

Contractele păguboase, regulă la companiile de stat. Cum au decăzut Hidroelectrica, Oltchim şi CFR Marfă

Ministerul Economiei va anunţa săptămâna viitoare o nouă ofertă de privatizate a Oltchim

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Autorităţile române s-au angajat prin acordul cu FMI să privatizeze Oltchim, în caz contrar compania urmând să intre în lichidare.

Ministerul Economiei a anunţat la începutul linii mai că a primit zece scrisori de intenţie pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, de la companii mari din India, Qatar, Marea Britanie, Germania, Israel sau Azerbaijan, unele dintre acestea vizitând chiar combinatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri