Operatorii telecom cer anularea „Ordonanţei lăcomiei”

Data publicării:
telefon mobil

Membrii Asociației Operatorilor Mobili din România trag un semnal de alarmă cu privire la efectele pe care „Ordonanţa lăcomiei” le va avea asupra industriei de telecomunicaţii.

Documentul impune o taxă de 3% din cifra de afaceri a companiilor de telecomunicaţii, ceea ce reprezintă aproape 100 de milioane de euro. Bani care nu vor mai fi investiţi în extinderea şi dezvoltarea reţelelor, spun reprezentanţii Asociaţiei.

Aceştia atrag atenţia şi asupra prețurilor pentru alocarea de spectru 5G, stabilite la un nivel exagerat de ridicat, în contradicţie cu prevederile europene.

Potrivit calculelor AOMR, statul român ar trebui să încaseze, în urma licitației pentru 5G, cel puţin 3,1 miliarde de euro. La aceasta se adaugă alte 203 milioane de euro, reprezentând tarifele pentru accesul la frecvențele deja alocate sau tariful de monitorizare.

Toate aceste taxe și tarife prevăzute de OUG 114/2018 depășesc veniturile cumulate ale tuturor operatorilor de telecomunicații mobile și fixe, pe un an. Operatorii de telefonie mobilă cer Guvernului anularea prevederilor acestui document pentru a evita destabilizarea industriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri