Oraşele turistice, încasări mari la buget

Data publicării:
sibiu

Sibiul a avut numai de câştigat de pe urma statului de Capitală Culturală Europeană pe care l-a avut acum nouă ani. Numărul turiştilor a crescut an de an.

Claudiu Frăţilă, manager hotel: „A avut o tendință de creștere și turismul de weekend. Sibiul de asemenea a atins o creștere și la nivelul turismului de evenimente, turismul de conferințe, pe 2015.”

Numai anul trecut, numărul oaspeţilor a fost egal cu un sfert din populaţia oraşului. Cei mai mulţi vin din Germania, Spania şi Franţa.

Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu: „În 2013 au fost 28.000 de turiști care au intrat într-unul dintre centrele noastre de informare turistică, apoi, în 2014, numărul acestora a crescut, iar în 2015, iată, a ajuns la 41.000.”

***

„Românii își respectă istoria, iar Sibiul este un loc foarte frumos.”

***

„Mi-a plăcut când am urcat în vârful turnului. În timp ce urcam, băteau clopotele și a fost extraordinar. Iar priveliștea e foarte frumoasă.”

Hotelierii din Sibiu au câştigat 73 de milioane de lei anul trecut. 1% din încasările lor au ajuns în bugetul local.

Şi la Braşov turiştii au făcut minuni pentru bugetul local, care a avut de câştigat de pe urma taxei hoteliere.

Sorina Secelean, reporter Digi24 Braşov: „Potrivit statisticilor, anul trecut, judeţul Braşov a fost vizitat de 992.000 de turişti, majoritatea străini. Dintre aceştia, mai bine de jumătate şi-au lăsat banii în reşedinţa de judeţ, în municipiul Braşov, restul alegând localităţi ca Râşnov, Bran, Moieciu, Fundata sau Predeal.”

Marian Voinescu, directorul Direcţiei Fiscale Braşov: „În anul 2014 am avut 732.000 de lei, iar în 2015 - 929.000 de lei. ”

Şi la Iaşi, hotelurile au avut încasări mai mari în 2015 faţă de anul precedent. S-a văzut asta şi în bugetul municipiului, care a luat cu 56 de mii de lei mai mult din taxa hotelieră, decât în 2014.

Anca Zota, coordonatorul Biroului de Promovare Turistică: „Au fost mai mulţi turişti în Iaşi, au stat mai mult la hotelurile din Iaşi, au cheltuit mai mulţi bani aici, în oraş.”

Oraşul Iaşi a fost vizitat anul trecut de peste 240 de mii de turişti, cu 50 de mii mai mulţi decât în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri