Organizaţie internaţională: Stocurile de zahăr vor atinge un nivel record

Data publicării:
zahar

 

Creșterea producției semnalează că prețurile mondiale la zahăr, care au scăzut deja cu 51% în ultimii trei ani, vor scădea în continuare, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Potrivit datelor ISO, în exercițiul care se va încheia la 30 septembrie 2015 producția mondială de zahăr va depăși cererea cu 620.000 de tone, ceea ce înseamnă că stocurile mondiale vor atinge nivelul record de 78,89 milioane de tone, adică o cantitate suficientă pentru a acoperi necesitățile celor mai mari șapte state consumatoare.

India, al doilea mare producător mondial de zahăr, va avea în acest an cea mai mare recoltă din ultimii trei ani, 26 de milioane de tone.

De asemenea, în Brazilia, cel mai mare producător mondial de zahăr, fermierii se grăbesc să-și majoreze exporturile pentru a profita de avantajul oferit de deprecierea cursului de schimb al realului în raport cu dolarul.

Prețul zahărului a scăzut săptămâna trecută până la 12,7 cenți per livră, cel mai scăzut nivel înregistrat după luna martie 2009, evoluând în tandem cu realul brazilian, care vineri a atins cea mai scăzută valoare din ultimii 12 ani în raport cu dolarul american, ceea ce face exporturile mai atractive pentru fermierii brazilieni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri