OTP: Clienţii băncilor nu se mai mulţumesc cu dobânzile la depozite. A crescut apetitul pentru risc

Data publicării:
barbat ghiseu banca credit captura-2

 

"Simţim tot mai mult o oarecare frustrare din partea clienţilor referitor la evoluţia ratelor de dobândă la depozite. Oamenii s-au obişnuit cu dobânzi mari, ele au scăzut mult în ultima perioadă, iar fondurile de investiţii sunt o alternativă bună", a afirmat Popovici într-o conferinţă de presă.

El recomandă clienţilor o economisire periodică, regulată, cu depunerea unor sume mai mici în fiecare lună, indiferent de valoarea unităţii activului net al fondului de investiţii, iar în cazul unei sume mari pe care clientul o are de investit, acesta ar avea nevoie şi de un sistem de management al lichiditaţii.

"Cred că anul acesta se va modifica percepţia investitorului român, cu cât dobânzile vor rămâne la acest nivel cu atât clienţii se vor îndrepta către risc mai crescut, vor să iasă din zona de confort", a spus Popovici.

Directorul companiei se aşteaptă pentru acest an la o apreciere a monedei naţionale sau la o stagnare într-un "canal destul de îngust" şi la o fluctuaţie a dobânzilor foarte mică.

În ultimele zile monedele statelor emergente s-au depreciat vizibil sub presiunea retragerii masive a investitorilor de pe pieţele emergente. Totuşi, leul s-a întărit în ultimele zile, evoluţia determinându-i pe dealeri să spună că banca centrală a intervenit indirect în piaţă pentru susţinerea monedei naţionale prin vânzări indirecte de euro şi cumpărare de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri