(P) Alege cel mai potrivit fier de călcat vertical pentru nevoile tale

Data actualizării: Data publicării:
digi24_waldemar-brandt-Db4d6MRIXJc-unsplash

În urmă cu ceva ani nu se putea concepe un asemnea aparat, care să permită călcarea rufelor direct pe umeraș și iată că, în prezent, te poți bucura de acest electrocasnic inovator. Producătorii se întrec în a face produse cât mai performante și pe gustul clienților, de aceea este util să te informezi despre caracteristicile modelului înainte de cumpărare, pentru a te asigura că-l alegi pe cel potrivit, în concordanță cu felul în care îl vei folosi.

Fierul de călcat a apărut din nevoia de a netezi materialele ce se șifonau în urma procesului de spălare și datorită observației că, sub efectul căldurii, fibrele se îndreaptă și țesăturile capătă un aspect plăcut. O dată cu avântul industriei modei, apare și varianta modernă, care face un mare salt calitativ și de performanță, și aparatul devine mai ușor,este dotat cu termostat și, ulterior, cu abur. Se diversifică materialele din care este confecționată talpa și sunt introduse funcții de autocurățare sau oprire automată. Aparatul de călcat vertical, numit și fier de călcat vertical, este inventat ca răspuns la nevoia clienților de a avea un dispozitiv ușor, ce poate fi utilizat în poziție verticală, direct pe haine, pentru retușuri sau în călătorii.

Performanțele aparatului depind de putere, materialul din care este confecționată talpa și, în special, de volumul de abur. Iată câteva modele din care poți alege varianta ce te mulțumește.

Aparat de călcat vertical Daewoo DGS1200C, un produs la un preț mai mult decât satisfăcător, potrivit mai ales pentru a fi luat în călătorii, te scapă de cutele hainelor împachetate și le reînprospătează rapid. Este ușor și simplu de utilizat, cu un design modern și dimensiuni de 16/10 cm. Puterea este de 1100W, talpa din oțel inoxidabil, rezervorul de apă are un volum de 80ml și are funcția de încălzire rapidă. Destinat în special materialelor delicate, face față cu brio și celor rigide, fără a deteriora țesăturile. Jetul de abur înregistrează 25gr/min și încărcarea completă îți ofereră 10min de funcționare. Indicație: trebuie folosit doar în poziție verticală, de sus în jos, pentru a vă feri de accidente.

Aparat de călcat vertical cu abur Jocca. Este un fier de călcat vertical proiectat exclusiv pentru îmbrăcămintea delicată, cu cute dificile, având avantajul că oferă și funcții de deinfectare și dezodorizare. La un preț rezonabil, acest produs este confortabil și ușor de utilizat, are 1500W putere și emite 25gr/min abur. Rezervorul detașabil oferă autonomie mare, deoarece are 280ml, se încălzește în 45 sec. și este prevăzut cu funcție steam și anti picurare. Talpa este din oțel și vine însoțit de două perii detașabile, ce sunt utile pentru materiale mai groase.

Aparat de călcat vertical cu abur Electrolux E7HS1-4MN, cu o putere de 1400W și un debit de 22gr/min abur, poate fi soluția pentru netezirea rapidă a hainelor, dar și pentru împrospătarea și dezinfectarea perdelelor, draperiilor sau tapițeriei mobilei. Mic dar eficient, acest fier de călcat vertical are un recipient de apă detașabil de 100ml, talpa din oțel și are funcție anti picurare. Pachetul conține ca accesoriu o perie concepută pentru a fi atașată de talpa aparatului (ideală pentru țesături mai groase ca denimul), o mănușă de protecție și o gentuță, potrivită pentru depozitare și transport în siguranță.

Aparat de călcat vertical cu aburi Steamery Stockholm Cirrus No.2. Este produsul unei firme suedeze, de calitate premium, care combină tehnologia înaltă cu designul scandinav. Cu o putere de 1500W acest fier de călcat vertical se încălzește în doar 25 de secunde și talpa de inox, de 15 cm, răspândește aburul uniform, așa că e suficientă o singură trecere peste material. Are un rezervor de 90ml, folosește tehnologii Easy Cord și Soft Touch și are mâner ergonomic și buton de abur continuu. Este prevăzut cu sistem anti calcar și termostat și vine însoțit de săculeț de depozitare.

Aparat de călcat vertical Philips Steam&Go. Firma Philips nu mai are nevoie de nici o prezentare și nici o garanție pentru calitatea și fiabilitatea produselor sale. Au pus pe piață o gamă largă de fiare de călcat din cele mai performante, așa că este firesc să îți dorești un fier de călcat vertical produs de ei. Chiar dacă prețul este puțin mai mare, merită să beneficiezi de avantajele acestui aparat. Are o putere de 1200W și debit de abur de 22gr/min., rezervor de apă de 70ml, indicator luminos și talpă din material ceramic. Îl poți folosi atât vertical, cât și orizontal și este dotat cu funcții anti calcar, încălzire rapidă, mod Eco și protecție la supraîncălzire. Accesoriile cu care vine însoțit sunt: perie și mănusă (pentru mai multă protecție în timpul utilizării).

Acest aparat vertical ce funcționează pe bază de jet de aburi nu înlocuiește în totalitate fierul de călcat clasic, dar este foarte util în a netezi îmbrăcămintea delicată sau dificil de călcat, în dezinfectarea și reîmprospătarea textilelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri