(P) Creșteri pe linie pentru Apple în al treilea trimestru din 2020

Data actualizării: Data publicării:
digi24_laptopuri

Apple a raportat venituri de 59,7 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea din 2020, depășind estimările Wall Street, într-un trimestru în care compania continuă să simtă efectele pandemiei COVID-19.

Veniturile totale pentru Apple au crescut cu 11% față de trimestrul al treilea din 2019, când compania a raportat încasări de 53,8 miliarde de dolari. Marja brută de 22,7 miliarde de dolari a crescut cu 12,1% față de cele 20,2 miliarde de dolari din același trimestru al anului trecut, iar cheltuielile de funcționare pentru această perioadă au fost raportate la 9,6 miliarde de dolari, în creștere cu 10,4% față de 8,6 miliarde de dolari anul trecut.

Deși, în mod normal, rezultatele raportate de Apple ar fi comparate cu prognoza sa din trimestrul precedent, Apple a refuzat să ofere îndrumări al doilea trimestru din 2020 pentru prima dată în peste două decenii. La vremea respectivă, Apple a motivat primele trei săptămâni ale perioadei, care au inclus cererea redusă și alte probleme de vânzare cu amănuntul cauzate de COVID-19 și de incertitudinea asociată întregii situații.

În ciuda lipsei de ghidare, analiștii și-au oferit propriile estimări, anticipând în medie un venit de 51,47 miliarde de dolari.

"Trimestrul record al Apple a fost determinat de creșterea cu două cifre a categoriilor de produse și servicii și de creșterea fiecăruia dintre segmentele noastre geografice", a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple. "În perioade incerte, această performanță este un testament al rolului important pe care produsele noastre îl joacă în viața clienților noștri și a inovației neobosite a Apple. Acesta este un moment provocator pentru comunitățile noastre și, pornind de la programul de $100 milioane Racial Equity and Justive Initiative până la un nou angajament de a neutraliza emisiile de carbon până în 2030, trăim principiul că ceea ce facem ar trebui să creeze oportunitate și să lase lumea mai bună decât am găsit-o. "

Alături de atenuarea efectelor COVID-19, trimestrul a prezentat și câteva lansări de produse, în special popularul refresh iPhone SE (a doua generație, după modelul lansat în 2016), care a îndurat unele întârzieri cauzate de cererea mare din partea publicului. Deși a fost dezvăluit înainte de rezultatele trimestriale, lansarea sa a avut loc în perioada Q3.

Trimestrul va fi influențat și de alte câteva lansări, inclusiv actualizarea MacBook Pro de 13 inci, noile modele iPad Pro și accesoriile Magic Keyboard pentru iPad Pro. Deși fanii așteptau un MacBook Pro cu diagonala de 14”, se pare că Apple va face un upgrade la interior mai întâi. Până la finalul 2020, indiciile arată că Apple va lansa modelul dorit de fani, dar și un MacBook Air. Printre tehnologiile care vor echipa noile laptopuri se află noile procesoarele Apple, FaceID și Thunderbolt 4.

Vânzările de iPhone au ajuns la 26,4 miliarde de dolari pe trimestru, cu o creștere de 1,7% de la 25,98 miliarde de dolari înregistrate în trimestrul al treilea din 2019. Familia de tablete a înregistrat venituri de 6,6 miliarde de dolari, în creștere cu 31% față de 5,02 miliarde de dolari din 2019. Vânzările de laptopuri și desktopuri Mac au crescut cu 21,6% la 7,1 miliarde USD pentru T3 2020, față de 5,82 miliarde USD în T3 2019.

Pentru final de an, Apple plănuiește să lanseze 4 noi modele de iPhone și cel puțin două noi modele de iPad. În plus, nici venerabilul iMac nu va scăpa de un redesign, fanii așteptându-se la un model care să combine liniile de design ale unui iPad Pro și ale monitorului Apple Pro Display.

Serviciile au continuat să înregistreze o creștere aceeași creștere puternică, generând 13,2 miliarde de dolari, în creștere cu 14,8% față de 11,45 miliarde de dolari în care a fost în acest moment anul trecut. Categoria denumită „alte produse”, care include Apple Watch și AirPods, a atras venituri în valoare de 6,45 miliarde de dolari, în creștere cu 16,7% față de 2019.

Și în această categorie vom avea parte de noutăți – Apple Watch 6 urmează a fi anunțat în același timp ca noile iPhone. În ceea ce privește AirPods, o nouă generație Pro este în lucru, însă aceasta va fi lansată abia în 2021.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri