(P) Kaufland România: De 15 ani, o echipă construită ca o familie face din poveste realitate, zi de zi

Data actualizării: Data publicării:
1280x720

Misiunea mea este ca fiecare nou coleg să își găsească locul aici și să se simtă parte din familia noastră.” – mesajul transmis de Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România, cu ocazia aniversării celor 15 ani de activitate a companiei

Corectitudinea, dinamismul și implicarea sunt doar câteva dintre valorile comune pe care angajații Kaufland România le împărtășesc. Și mai important decât atât este faptul că aceste valori comune îi ajută să formeze o echipă construită ca o familie, în care fiecare membru își găsește locul și în care acceptarea și înțelegerea fac parte din activitățile bifate zilnic la locul de muncă. Mai multe aflăm chiar de la ei, de la câțiva dintre oamenii pentru care Kaufland a devenit a doua casă în cei 15 ani de activitate.

Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director: “Misiunea mea acum este ca fiecare nou coleg să își găsească locul aici și să se simtă parte din familia noastră”

Estera Anghelescu este omul care aduce oamenii în Kaufland România. Și nu orice fel de oameni, ci pe aceia care cred că retailul înseamnă mai mult decât niște magazine. Așa, consideră ea, se formează o echipă unită, care face performanță – prin împărtășirea unei viziuni comune, dar și prin diversitate.

Ce mă ține în priză este că, în 16 ani, nicio zi nu a semănat cu alta și faptul că mi s-a acordat încrederea să desfășor nenumărate proiecte care nu se aflau neapărat în directă legătură cu domeniul meu de activitate.”, spune Estera.

Pentru ea, recrutare nu înseamnă doar clasicele interviuri sau parcurgerea unor etape standard. A avut curajul să exploreze metode noi, creative, iar un exemplu îl reprezintă festivalurile UNTOLD și NEVERSEA, pe care compania le sponsorizează și unde au avut activări de recrutare, singurele de acest fel din țară. La nivel național, Kaufland are circa 7.000 de candidați pe lună, dintre care aproximativ 500 ajung să fie angajați, în special pentru noile deschideri de magazine. Mai mult, în următorul an, compania vrea să angajeze alte 500 de persoane cu dizabilități prin programul A.C.C.E.S., pe lângă cei 130 de colegi pe care i-au integrat deja cu succes în echipă.

Un al proiect important coordonat de Estera a fost introducerea platformei de e-learning, denumită LIN (Learning in the Network), în 2010, platformă care, de-a lungul anilor, a fost actualizată și dezvoltată în mod constant, ajungând să fie folosită și astăzi de toți cei peste 15.000 de angajați.

Pentru Estera, munca și viața personală se îmbină foarte bine. Este pasionată de badminton. La job, își ia energia și motivația de la oamenii din echipa ei și din proiectele pe care le construiesc împreună. Crede că pentru ea, ingredientele succesului au fost, și rămân în continuare flexibilitatea, empatia și deschiderea să treacă dincolo de granițele rolului ei. Astăzi, Estera conduce o echipă de 14 oameni, care se ocupă în România și Republica Moldova de recrutare și employer branding.

La Kaufland am descoperit ce este potrivit pentru mine și misiunea mea este ca fiecare nou coleg să își găsească locul aici și să se simtă parte din familia noastră.”, spune Estera.

Viorel Vasile, Șef departament Produse alimentare și nealimentare, Kaufland Ploiești Sud: „Îmi place să fiu antrenor pentru cei care vin din urmă”

Îi place că lucrează pentru o companie despre care spune că luptă pentru o societate mai bună. Pentru că participă la traininguri despre accesibilitate pentru nevăzători, pentru că urmează să angajeze persoane cu dizabilități și pentru că angajații pot împrumuta biciclete care să-i ajute cu naveta, dar și cărți pe care și le recomandă unii altora.

Viorel ar recomanda oricărui tânăr experiența de lucru la Kaufland, pentru că te învață să te uiți la ansamblu, nu doar la pătrățica ta. Nu contează că azi ești responsabil de vitrine, dacă tu treci pe lângă brutărie și vezi că e coadă sau că nu sunt destule produse, te duci și faci ceva. Fiecare zi e o experiență pentru client la care contribuie toată lumea, indiferent că aranjează marfă, coc pâine sau analizează sisteme. „Îmi place să fiu antrenor pentru cei care vin din urmă.”, concluzionează Viorel.

Alina Mureș, lucrător comercial Kaufland Colentina: „Suntem ca o familie. De aici pornește totul”

Alina Mureș a primit telefonul de angajare la Kaufland chiar în ziua deschiderii primului magazin, cel din Colentina. În prima zi de muncă a găsit un magazin înțesat de clienți, „de nu puteai să arunci un ac”. Munca n-a speriat-o însă vreodată pe Alina, așa că s-a apucat să umple rafturile care se tot goleau.

Parcă nu îi vine să creadă că au trecut 15 ani de-atunci. În acest timp, a lucrat numai la aprovizionarea rafturilor și a schimbat doar raioanele: la început era la băuturi, acum e la dulciuri.

De când e la Kaufland, timpul nu se măsoară doar în ani, ci și în prieteni, și sunt peste 100 de oameni care-i sunt dragi pe-aici. În timp ce stăm de vorbă, la o cafenea din incinta magazinului, o colegă mai în vârstă, căreia toți îi zic „Mamaia”, vine s-o salute. Locuiește chiar peste drum de magazin și când gătește gogoși sau altceva bun, le aduce tuturor. „Suntem ca o familie. De aici pornește totul.”

Adina Georgiana Ion, Șef departament Kaufland Ploiești: „Succesul înseamnă să știi că nu ai lăsat nimic neîncheiat”

Adina Ion avea 25 de ani când s-a angajat la primul centru logistic pe care Kaufland l-a deschis în România. A acceptat un job de primitor-distribuitor pentru că auzise numai lucruri bune despre angajator: că e o companie multinațională mare, serioasă și vine cu perspective de viitor.

Ce a auzit s-a dovedit adevărat. E în companie de 15 ani și de aproape 10 e șef departament pe recepție, depozitare și livrare în cadrul departamenului Food Non Food și are în subordine, împreună cu ceilalți colegi ai ei, aproximativ 350 de oameni. Dar a început de jos.

Succesul înseamnă să știi că nu ai lăsat nimic neîncheiat.”, spune Adina. „Să pleci acasă liniștit că ai făcut tot ce trebuia ca lucrurile să meargă și în lipsa ta.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri