Pandemia și criza nu i-au speriat: Românii au cumpărat sute de Porsche, Bentley, Rolls-Royce, Ferrari și Lamborghini

Data actualizării: Data publicării:
Geneva Motor Show 2016
Salonul auto de la Geneva - 2016. Foto: Harold Cunningham/Getty Images

Dorința românilor de a avea mașini de lux sau modele supersport n-a fost înfrânată de pandemie sau de previziunile economice sumbre, iar luna trecută în țara noastră au fost înmatriculate zeci de astfel de modele. Luând în calcul perioada ianuarie-august, aproape 300 de astfel de mașini au fost înmatriculate în România, arată datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

În august a fost înmatriculat un model Bentley în România, dar numărul total de la începutul anului este de 13 unități. Totodată, au fost înmatriculate două modele Ferrari (14 de la începutul anului), 3 Lamborghini (24 de la începutul anului), 3 Maserati (8 unități de la începutul anului), 26 de Porsche (228 de la începutul anului) și 1 Rolls-Royce (6 de la începutul anului).

Cu toate acestea, comparativ cu primele 8 luni din 2019, în primele 8 luni din 2020 au fost înmatriculate mai puține modele din toate mărcile de mai sus, excepție făcând Rolls-Royce, care a avut o creștere de 100%.

Totodată, luna trecută au fost înmatriculate în România și 8 modele electrice Tesla (39 de la începutul anului). Spre deosebire de primele 8 luni din 2019, în perioada ianuarie-august 2020 creștere înmatriculărilor Tesla a fost de aproape 300%.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri