Pasarela prăbușită | Reacția ministrului Transporturilor

Data publicării:
lucian sova

Ministrul Transporturilor reacţionează după incidentul grav produs în gara Ploieşti. Lucian Şova a anunţat că a fost deschis un dosar penal in rem pentru a stabili cine sunt vinovaţii. Ministrul mai spune că a cerut celor de la CFR să facă un inventar al pasarelelor şi să verifice starea lor pentru a se asigura că un astfel de incident nu se mai repetă.

„Din fericire nu a fost un accident, îl tratez ca pe un noroc pentru cei ale căror vieți ar fi fost riscate. Vom cere CFR să inventarieze și să intre în contact mai direct cu deținătorii de astfel de infrastructură”, a spus Lucian Șova.

„Intervenția a fost făcută de CFR Infrastructură pentru a repune în circulație repede - și asta s-a întâmplat destul de bine, în cinci ore, au răspuns satisfăcător la această exigență. Nu vreau să iau apărarea nimănui, o diferență de politică managerială trebuie să se întâmple. Nu mi-ar sta bine nici să fac acuzații fără suport legal corespunzător. Pe de altă parte, mulțumesc lui Dumnezeu că s-a întâmplat asta fără consecințe asupra integrității persoanelor și din păcate doar cu consecințe materiale. Va fi o învățătură pentru mine și pentru cei de la calea ferată”, a adăugat el.

„S-a deschis un dosar de urmărire penală in rem care va conduce la concluzii cu privire la responsabilitățile administrative și penale”, a mai spus ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri