Patru orașe mari din Transilvania fac patrulaterul Vestului. Vor banii „direct” de la Bruxelles

Data actualizării: Data publicării:
urban talks

Primarii a patru orașe mari din Transilvania și Banat au făcut o alianță dedicată dezvoltării regiunii, ce presupune autostrăzi și căii ferate de viteză. Banii vor să îi ia „direct” de la Bruxelles.

Primarii celor patru mari orașe din Transilvania și Banat au creat o alianță care își propune să le conecteze prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză. Pentru viitoarele proiecte, edilii nu stau la mila Bucureștiului și vor să obțină finanțare direct de la Bruxelles, spune Ziua de Cluj.

“Noi, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca, am decis înființarea Patrulateralei Vestului, for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză și în plan cultural”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Cei patru vor să inițieze împreună proiecte infrastructurale majore, cum ar fi cale ferată de mare viteză, autostradă, drum expres, rapid. „Nu ai cum să obții o sursă de finanțare dacă vii cu o bucățică dintr-un astfel de proiect mare, trebuie să vii cu întregul. Or, se știe că Uniunea Europeană are și proiecte majore, pentru care se pot obține bani direct de la Bruxelles. Sunt mai multe surse de finanțare și vrem să ajungem să accedem la ele și vom începe să lucrăm efectiv în cadrul acestei patrulaterale a vestului”, spune Nicolae Robu.

Edili din mai multe orașe au participat la Timișoara la evenimentul Hub Urban Talks. Au fost prezenți specialiști de la Banca Mondială și de Comisia Europeană, experți internaționali din Olanda, Suedia și Finlanda, lideri ai administrației publice ai mediului de business.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri