Penalizați pentru o greșeală a Fiscului

Data publicării:
cozi la fisc

Nedumeriţi, oamenii s-au aşezat la coadă la Direcţiile fiscale ca să rezolve aceeaşi problemă: plata contribuţiei de sănătate pentru veniturile din chirii. Unii au venit să plătească, alţii să afle de ce Fiscul a revenit ca să îi anunţe că sunt datori statului.

Filmarea cu camera ascunsă dezvăluie nemulțumirea omenilor:

D-asta e şi coada asta mare, toată lumea a păţit asta”.

„Da, are şi penalitate”.

„Şi acum, ăsta îmi ia 1 leu pentru o zi. Să-mi plătească ei, cine le-a pus”

„Dar decizia e din 19.

Da.

Deci a pus-o după 9 zile la poştă”.

Până de curând, toţi proprietarii care câştigă bani din chirii ştiau că sunt bun platnici. Fiscul îi informase iniţial că nu trebuie să plătească nimic la contribuţiile de sănătate. Primul termen de plată a fost 25 martie.

O greşeală pentru care acum oamenii sunt datori. În plus, oamenii se plâng că nu li se dă nicio explicație, ca să nu mai vorbim de scuze.

Cei care își achită cu întârziere obligațiile fiscale datorează dobânzi în cuantum de 0,03% pe zi de întârziere și penalități în cuantum de 0,02% pe zi de întârziere. Valoarea la care se poate ajunge dobânda şi penalitatea în cazul unei întârzieri de până la 25 de zile este de 14 lei dobândă şi 10 lei penalitate”, explică Nicoleta Rogalschi, purtător de cuvânt ANAF Braşov.

Mulţi nu înţeleg de ce trebuie să plătească pentru bâlbâiala Fiscului și au de gând ca la anul să procedeze altfel.

Oricum, sunt puțini cei care își declară la stat veniturile din chirii. În București, de exemplu, deși sunt date spre închiriere 130 de mii de apartamente, Fiscul are înregistrate aproximativ 63 de mii.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri