Pentru prima dată, Europa a bătut China la vânzările de mașini electrice

Data publicării:
incarcare-masina-electrica-wiki

În Europa s-au vândut mai multe mașini pur electrice decât în China în primul trimestru din 2020, această situație fiind înregistrată în premieră, arată un studiu PricewaterhouseCoopers citat de Bloomberg.

Cele mai importante cinci piețe auto de pe Bătrânul Continent - Germania, Franța, Marea Britanie, Spania și Italia, au înregistrat împreună 79.300 de unități vândute în perioada ianuarie-martie, depășind piața din China, unde s-au vândut 77.256 de unități.

Vânzările de mașini electrice în Europa s-au dublat în primul trimestru din 2020 față de aceeași perioadă din 2019 (35.900 exemplare). În același timp, vânzările de mașini electrice s-au prăbușit în China. În primele trei luni din 2019, chinezii au cumpărat peste 183.000 de unități, de aproape trei ori mai multe decât la începutul acestui an.

În Statele Unite, vânzările de mașini electrice au crescut ușor față de anul precedent, de la 40.000 la 46.000.

Acest trend s-ar putea inversa, pe măsură ce statele europene încă se confruntă cu restricții, iar măsurile din China încep să fie ridicate.

"Guvernul din China reintroduce stimulente pentru mașinile electrice - atât subvenții, cât și scutiri de impozite și taxe - și deține o capacitate puternică de producție, deci credem că va reveni pe primul loc pe parcursul anului", a spus Felix Kuhnert, Global Automotive Leader la PricewaterhouseCoopers.

Pe parcursul următorilor ani, "va fi o cursă umăr la umăr între China și Europa, iar câștigătorul va fi desemnat de voința politică, îmbunătățirile aduse infrastructurii de încărcare, calitatea și disponibilitatea mașinilor electrice", a mai spus Kuhnert.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri