Peste 200 de salariaţi de la Arctic Găeşti rămân fără loc de muncă în prag de sărbători

Data publicării:
0412 20arctic 20gaesti-36716

„Ajutorul de stat va fi în jur de 10 milioane de euro, iar taxele pentru stat vor fi de 11 milioane de euro, aşa că e un business bun şi pentru guvern. Îmi doresc ca cele 4.000 de familii care în fiecare lună au un venit lucrând pentru Arctic sa aibă siguranţa zilei de mâine”, declara premierul Victor Ponta la 10 noiembrie.

„Am folosit această ocazie ca să spun că oricine creează locuri de muncă este considerat un prieten pentru autoritatea statului”, a mai spus atunci premierul. „Fabrica de aici e o oportunitate economică extraordinară și reprezintă o continuare a unui brand care a însemnat foarte mult pentru cei mai puțin tineri”, a afirmat premierul, rememorând „fericirea” din familia sa când a avut primul congelator de la Arctic.

Nici o lună nu a trecut de când premierul anunţa generosul ajutor de stat pentru Arctic. Acum, 200 de angajaţi au aflat că acesta a venit mult prea târziu şi că îi așteaptă șomajul. Marele producător de frigidere de la Găeşti spune că sezonul rece aduce vânzări slabe la electrocasnice.

Fabrica de la Găeşti are 2.450 de salariaţi cu contract pe perioadă nedeterminată, la care se adaugă alte câteva sute de persoane cu contract pe perioadă determinată. În medie, angajații de acolo câştigă . de lei, salariu brut. O parte dintre cei care vor rămîne fără loc de muncă se pot consola că, o vreme, vor primi indemnizaţie de şomaj.

În schimb, compania Arctic plănuiește investiţii de peste 23 de milioane de euro. Zece milioane provin de la Guvern, sub formă de împrumut.

Înființată în 1968, Arctic este lider pe piața de produse electrocasnice din România, unde ocupă o cotă de 35%. În 2002, întreprinderea a fost cumpărată de grupul Arçelik din Turcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri