Sari la conținut

Petrom reintră pe profit, după vânzări în creștere la carburanți

OMV Petrom, singurul producător de ţiţei şi gaze şi liderul pieţei carburanţilor din România, a raportat, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 288 de milioane de lei, potrivit datelor prezentate de companie. Profitul este cu 17% sub cel întregistrat în primele trei luni din 2015, dar vine după un trimestru patru al anului trecut în care compania a înregistrat o pierdere de 1,68 miliarde de lei, potrivit Economica.net.

În primele trei luni ale anului 2016, OMV Petrom a înregistrat vânzări de 3,55 miliarde de lei, în scădere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania a reuşit să facă profit în urma rezultatelor bune obţinute pe segmentul de downstream (comercializare carburanți și gaze) care a compensat pierderile legate de preţul mic al petrolului şi scăderea producţiei de ţiţei. Producția de țiței a grupului a fost afectată negativ de lucrările de revizie la sonde-cheie, de investițiile în scădere și de numărul în creștere a sondelor neeconomice.

Petrom a terminat anul 2015 cu o pierdere de 690 de milioane de lei, prima pierdere anuală de la privatizarea din 2004, faţă de un profit net de 2,1 miliarde de lei, în 2014.