Piața iahturilor, afectată de criză. Clienții mai cumpără doar ambarcațiuni sub 20.000 de euro

Data publicării:
barci salon nautic

Luxul s-a dovedit prea scump pentru cei cărora le plac plimbările cu iahtul. După 2008, bărcile de lux au fost înlocuite cu ambarcaţiuni mici şi nu neapărat pline cu cele mai noi dotări.

În ultimii doi ani, în România nu s-au vândut ambarcaţiuni mai scumpe de de 20.000 de euro, spun distribuitorii. Cei care vin la expoziţii se uită mai întâi la preţ.

Marea majoritate a clienților doresc ambarcațiunile entry level, cu raport calitate-preț foarte bun, prețuri între 15-20.000 de euro pentru cele mai luxoase, chiar si 4-6.000 de euro pentru cele de pescuit”, spune Monica Rebegelu, reprezentanta unei firme care vinde ambarcațiuni.

Distribuitorii încearcă să gâdile şi orgoliul celor care vor să arate că nu i-a învins criza de tot.

Au adus la expoziție și ambarcațiuni care costă aproape 90.000 de euro, cât un apartament cu patru camere dintr-o zonă bună a Bucureştiului.

În România sunt înregistrate oficial aproape 2.000 de ambarcaţiuni. În realitate, numărul lor este mult mai mare. Printre iubitorii croazierelor luxoase se numără oameni de afaceri importanţi, precum Adriean Videanu sau Ioan Niculae.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri