Pierderi mai mici la Oltchim. Combinatul funcționează la doar 18% din capacitate

Data publicării:
oltchim-2

În insolvenţă şi cu angajaţii în stradă, combinatul chimic de la Râmnicu Vâlcea a reusit ca în prima jumătate a acestui an să-şi reducă pierderile cu 19%, până la puţin peste 147 de milioane de lei.

Şi asta în condiţiile în care combinatul a funcţionat la doar 18% din capacitate, la jumătate faţă de aceeasu perioadă a anului trecut.

Pierderile s-au redus ca urmare a unei tăieri drastice a cheltuielilor, inclusiv cu forţa de muncă. Aproape 930 de angajaţi au fost concediaţi de la începutul anului.

Bine nu o duc nici angajaţii rămaşi să lucreze în combinat, în condiţiile în care plata salariilor întârzie de luni bune. Şi asta pentru că Oltchim nu produce încă suficienţi bani.

Combinatul a înregistrat vânzări de aproape 210 milioane lei în primele şase luni ale anului, din care aproape 60% au fost exporturi.

Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie. Privatizarea companiei a eşuat anul trecut, întrucât Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri