Piețele financiare se prăbușesc din nou, de teama unui al doilea val al pandemiei de coronavirus

Data publicării:
Bursele cresc pe fondul veștilor privind îmbunătățirea stării de sănătate a președintelui Trump
Bursele cresc pe fondul veștilor privind îmbunătățirea stării de sănătate a președintelui Trump. FOTO: Getty Images

Piețele financiare internaționale au încheiat din nou pe roșu, joi, din cauza temerilor unei noi creșteri semnificative a cazurilor de coronavirus, ceea ce ar fi o lovitură puternică pentru o economie ce abia și-a început refacerea.

În Statele Unite, toți cei trei indici bursieri au cunoscut cea mai puternică scădere din 16 martie.  Indicele Dow Jones Industrial a pierdut aproape 7 puncte procentuale. Cele mai mari pierderi s-au înregistrat în cazul acțiunilor din domeniul energiei și al industriei turismului. 

Declinul a venit la o zi după ce banca centrală americană a spus că SUA au în față un drum lung până la refacere.

În SUA s-au înregistrat până acum peste 2 milioane de infectări cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor noi a început să crească în anumite zone, urmare a primului weekend de relaxare. 

Și bursele europene și asiatice au cunoscut scăderi joi. Indicele FTSE din Marea Britanie s-a contractat cu 4 la sută, în timp ce în Germania, Dax a scăzut cu 4,4 la sută, iar în Franța, indicele CAC 40 a cunoscut o scădere similară, relatează BBC.

Dacă în ultimele zile, în special în Europa au fost scăderi ceva mai mici, puse mai ales pe seama oboselii pieței după creșterile continue, adică mișcările păreau a fi corecții naturale, perspectiva s-a schimbat joi. Bursele sunt dominate acum de teama unui al doilea val.

În special în Statele Unite se observă o creștere a numărului de infectări, chiar când începe reluarea activității. Dacă focarele mari, gen New York, par a fi sub control, totuși, la nivel național, se produce o creștere. Sunt 20 de state care raportează un număr din ce în ce mai mare de infectări.  

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri