Planuri de modernizare pentru stațiunea Mamaia: amfiteatru, piste pentru biciclete și o faleză nouă

Data publicării:
plan modernizare mamaia

Proiectul primăriei din Constanţa va fi demarat imediat după ce ultimii turişti vor pleca spre case, la toamnă. Lucrările vor dura până la sfârşitul anului viitor şi vor costa nu mai puţin de 11 milioane de euro. Proiectul prevede amenajarea şi modernizarea piaţetelor de la Perla şi Cazino.

Mai exact, la Perla se vor construi fântâni arteziene, se va amenaja o scenă în aer liber şi piste pentru biciclişti. Promenada până la Cazino va fi placată cu granit şi decorată cu mobilier urban.

În plus, în piaţeta de la Cazino se va construi un amfiteatru cu arhitectură futuristă şi se va înlocui pavajul. Apoi, de la Cazino spre nordul statiunii se vor amenaja piste pentru biciclişti şi rolleri, cu două benzi.

De vara viitoare, o mare parte din staţiunea Mamaia, va fi de nerecunoscut, promit autorităţile locale.

O să refacem toată zona de promenadă şi piaţetele, un proiect de vreo 11 milioane de euro, din Satul de Vacanţă şi terminând aici, în nordul staţiunii, inclusiv o zonă specială pentru defilarea carelor alegorice”, a declarat Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa.

Piaţeta Perla va fi primul spaţiu amplu al promenadei din Mamaia. Vor fi amenajate piste pentru biciclişti, fântâni arteziene şi, nu în ultimul rând, un amfiteatru în aer liber.

Spre centrul staţiunii, pe o lungime de aproape un kilometru, pe promenadă se va putea circula, pe un singur sens, inclusiv cu maşinile. Pe tot acest traseu, va fi făcută o pistă pentru biciclişti şi rolleri.

Piaţeta Cazino, actualul centru al staţiunii Mamaia, va fi complet modernizată. Vor fi amplasate băncuţe şi va fi ridicată o scenă în aer liber care va avea forma unui amfiteatru.

De la punctul de sosire al telegondolei, spre nordul statiunii, circulația mașinilor va fi permisă în continuare pe faleză. În zonă vor fi amenajate trei fântâni arteziene și o a treia piaţetă. Proiectul va atrage mai mulţi turişti străini, spun agenţii din turism.

Este nevoie de un lifting, dacă vreţi, al staţiunii Mamaia, pentru că noi am pornit o strategie de promovare foarte, foarte importantă, solidă, din acest punct de vedere, şi este normal să ţinem pasul şi cu nivelul investiţional şi cu felul în care arată staţiunea, pentru că ne propunem să targetăm pieţe internaţionale”, a susținut Corina Martin, preşedintele Asociaţiei LItoral Delta Dunării.

Lucrările vor începe în luna septembrie şi se vor încheia la sfârşitul anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri