Plata TVA la încasare pentru firmele cu până la 500.000 de euro va fi opţională

Data publicării:
Calculator finante bani-Mediafax Group-Gabriel Fluerariu

 

Ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, a declarat că decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, informează Mediafax.

Sistemul TVA la încasare, introdus la 1 ianuarie, presupune colectarea taxei la momentul încasării contravalorii livrărilor sau prestărilor efectuate, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii. Firmele obligate să aplice acest sistem sunt cele cu o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de 2,25 milioane de lei.

Ministrul Grapini afirma recent că aplicarea obligatorie a sistemului de TVA la încasare a creat distorsiuni în piaţă şi a dezavantajat întreprinderile mici şi mijlocii şi că se va renunţa la această obligativitate.

Şi Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, afirma că plata TVA la încasare pentru firmele cu până la 500.000 de euro va deveni opţională începând cu 1 ianuarie 2014, întrucât încalcă prevederile legislaţiei europene, iar România riscă declanşarea procedurii de infringement.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri