Premieră. Plăţile cu cardurile de credit le vor depăşi pe cele în numerar

Data actualizării: Data publicării:
carduri

Plăţile cu cardurile de credit la nivel mondial le vor depăşi în premieră pe cele în numerar, în 2016, în condiţiile în care oamenii folosesc tot mai mult cardurile pentru achiziţii online şi prin intermediul aplicaţiilor, potrivit firmei de analiză Euromonitor International, care urmăreşte de mai multe decenii comportamentul consumatorilor, transmite MarketWatch.

carduri

În 2016, consumatorii vor cheltui la nivel global circa 23.200 de miliarde de dolari prin intermediul tranzacţiilor cu carduri şi 22.600 de miliarde de dolari în numerar.

Chiar dacă este un moment de referinţă pentru plăţile cu carduri şi cele electronice, este doar unul „nominal”, a declarat Kendrick Sands, analist la Euromonitor.

Această trecere a avut loc treptat, în ultimii 20 de ani, favorizând puternic plăţile prin carduri şi pe cele electronice.

Tehologia a facilitat oamenilor din întreaga lume accesul la serviciile financiare. În plus, guvernele mai multor ţări au acordat oamenilor facilităţi pentru a folosi cardurile şi plăţile mobile, în loc de numerar, pentru a reduce activităţile din economia subterană şi tranzacţiile ilegale, a arătat Sands.

Guvernul din Coreea de Sud, de exemplu, a început să promoveze cardurile de credit în jurul anului 1997, pentru a stimula consumul şi a reduce plăţile cash, care sunt mai greu de urmărit de către fisc, potrivit The Economist.

Cea mai mare creştere a plăţilor cu carduri a avut loc, în perioada 2015-2016, în regiunea Asia-Pacific, reprezentând tranzacţii de 1.700 de miliarde de dolari, urmată de America de Nord, cu o creştere de 187 de miliarde de dolari, potrivit Euromonitor.

Plăţile mobile au crescut puternic în China, iar companiile tehnologice de servicii financiare au deja un număr similar de clienţi ca cele mai mari bănci din ţară, arată datele Citigroup.

Creşterea numărului de carduri de debit este un alt motiv pentru care plăţile cash au scăzut în ultimii ani. Utilizarea cardurilor de credit la nivel mondial a crescut cu circa 8% în funcţie de circulaţia cardurilor. În cazul cardurilor de credit creşterea a fost de aproximativ 5%.

Chiar dacă trecerea la sistemul digital de plăţi permite economisirea unor sume mari de bani, având în vedere costurile mari de tipărire şi de menţinere în circulaţie a banilor, mulţi oameni sunt îngrijoraţi că băncile şi guvernele au acces la informaţii legate de cheltuielile pe care le fac, indiferent dacă sunt implicaţi sau nu în activităţi ilegale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri