Ponta: CCR a oprit cel mai mare jaf din avuţia României după 1989

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta

Fostul premier Victor Ponta susţine că prin declararea neconstituţională a legii privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, Curtea Constituţională a oprit "cel mai mare jaf din avuţia România după 1989", scrie News.ro. 

El afirmă că "hoţia" a fost promisă de liderul PSD, Liviu Dragnea "protectorilor săi" din Rusia, Israel şi Statele Unite ale Americii şi susţine ca "parlamentării care au votat acest jaf să nu închidă ochii şi să ştie că sunt complici la acesta crimă împotrivă României".

"Curtea Constituţională a oprit (pentru moment, cel puţin) cel mai mare jaf din avuţia România după 1989. Această uriaşă hoţie a fost promisă de Liviu Dragnea protectorilor săi din afară ţării (Rusia, Israel, SUA). Era un preţ de peste 10 miliarde de euro din ce a mai rămas Statului şi poporului Român pe care Dragnea era dispus să îl plătească pentru protecţia să politică şi pentru câteva fotografii cu lideri internaţionali!", scrie Ponta pe Facebook.

El afirmă însă că CCR nu poate face mai mult.

"Dacă vrem că Dragnea să nu vândă România la bucată, trebuie să facem şi noi mai mult, iar parlamentării care au votat acest jaf să nu închidă ochii şi să ştie că sunt complici la acesta crimă împotrivă României!", a scris Victor Ponta.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este neconstituţională, acceptând astfel sesizările formulate de către preşedintele Klaus Iohannis, precum şi de către parlamentarii PNL, USR şi PMP. Atât şeful statului, cât şi partidele din opoziţie susţin că înfiinţarea Fondului intra în atribuţiile autorităţilor publice centrale, nu ale Parlamentului, fiind astfel încălcată separaţia puterilor în stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri