Ponta, despre bugetul pentru 2014: Nu găsim bani pe stradă, ci doar dacă mărim taxele

Data publicării:
VICTOR PONTA-resize Mediafax Foto-Octav Ganea-8

Prin amendamente la buget nu se pot aduce mai mulţi bani. Se pot reîmpărţi aceştia sau se pot pune noi taxe, dar noi, în ciuda propagandei din ultimele zilei, noi nu am pus nicio taxă pe niciun cetățean al României. Deci nicio persoană fizică nu plăteşte un leu în plus, de fapt, am şi redus pe ici pe colo”, a declarat premierul Victor Ponta.

Nu pornesc cu ideea că nu se poate schimba nicio virgulă, dar am explicat principiul. Nu vor fi mai mulţi bani, când vrei să pui mai mulţi bani într-un loc trebuie să iei din altă parte. Şanse să găseşti bani suplimentari sunt să creştem traxele. Nu poţi să găseşti pe stradă, găsim dacă mărim taxe, şi am stabilit că nu mărim”, a mai adăugat prim-ministrul.

Preşedinţia, Parlamentul, Curtea Constituţională, SRI şi ministerele Dezvoltării şi Administraţiei, Apărării, Muncii, Agriculturii, Educaţiei, Transporturilor vor primi mai mulţi bani în 2014 faţă de acest an în timp ce bugetele ICCJ, Justiţiei, Internelor, Sănătăţii, Culturii, ANI, CSM vor fi tăiate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri