Președintele Asociației Service-urilor Independente: Polițele sunt valabile în fața polițiștilor, dar nu despăgubesc

Data publicării:
service auto-cauciucuri

„Toate polițele de asigurări sunt valabile, doar că majoritatea nu își produc efectul. Sunt valabile în fața politisților, dar în realitate ele nu despăgubesc. Există un top al firmelor de asigurări rău platnice binecunoscut. În momentul de față, ASF a făcut ochi mari și s-a mirat că s-a întâmplat această nenorocire, nonorocire care a fost ascunsă și păstorită și de vechiul CSA și de actualul ASF, marea problemă o reprezintă zecile de mii de dosare de daună, cele 70.000 de dosare sunt neachitate. Dauna medie în România este în jur de 1.200 euro”, a declarat Cristian Munteanu, președintele Asociației Service-urilor Independente, pentru Digi24.

„Sunt peste 80 milioane de euro pe care să vedem dacă Astra le poate achita. În urmă cu puțin timp a avut loc o tranzacție care va ridica probleme. Astra a cumpărat portofoliul firmei AXA Asigurări. Din câte știu, tranzacția s-a făcut pe 1 euro pe portofoliu, care generează pierderi de 18 milioane de euro și care urmează să fie achitate de AXA către Astra. De unde va avea firma Astra banii necesari pentru a susține despăgubirile uriașe?”, a adăugat Cristian Munteanu.

Întrebat dacă service-urile vor primi clienții Astra Asigurări, el a răspuns: „Din momentul în care ASF a făcut azi această declarație de presă, am fost sunat de colegii de la service-uri, care sunt îngrijorați că nu își vor mai primi banii de la Astra și vor să înceapă demersurile de a-și recupera banii”.

Președintele Asociației Service-urilor Independente a îndemnat ca asigurații să nu mai cumpere polițe de la această firmă. În plus, „cei care au o poliță de la Astra vor avea o dificultate în a mai găsi un service auto care să le mai repare mașina, pentru că, cel mai probabil, se vor dovedi niște hârtii fără valoare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri