Prețul benzinei crește în continuare, motorina se ieftinește

Data actualizării: Data publicării:
motorina
Sursa foto: Getty Images

Prețurile carburanților au evoluții opuse în ultima perioadă, iar diferența de preț dintre litrul de benzină și cel de motorină s-a redus drastic.

Prețul mediu al unui litru de benzină standard în România era ieri de 6,59 lei, potrivit Peco Online, iar motorina se comercializa în medie cu 7,38 lei pe litru.

Prețuri mai reduse pentru ambii carburanți s-au înregistrat în ultimele 12 luni doar în decembrie 2022, când încă exista compensarea de 50 de bani de la stat. Altfel, chiar și cu compensare, prețurile în ultimul an au fost mereu mai mari.

Benzina standard a pornit 2023, după suspendarea compensării, la un preț de mediu de 6,4 lei pe litru. Au existat scăderi de câțiva bani, însă după mijlocul lunii ianuarie prețul benzinei nu a înregistrat decât creșteri.

Motorina standard a pornit anul la un preț mediu de 7,57 lei pe litru, iar la final de ianuarie deja se vindea cu 7,75 lei pe litru, însă apoi au început scăderile de preț.

În prezent, diferența de preț dintre variantele standard ale carburanților este în jurul valorii de 80 de bani. Anul trecut, diferența dintre prețul benzinei și motorinei - creată în martie 2022, s-a apropiat și de 1,5 lei.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri