Prețurile alimentelor, controlate de Ministrul Agriculturii

Data publicării:
ministru

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a mers la cumpărături însoţit de jurnalişti şi de reprezentanţi ai hipermarketului. Să vadă cu ochii lui cum stau lcrurile la raft. Promite că se va întoarce în fiecare săptămână şi după ce va scădea TVA-ul.

Vizita de imagine a ministrului Agriculturii vine după ce premierul Victor Ponta i-a cerut să stea cu ochii pe comercianţi. Înarmat cu un cărucior, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a plecat la drum printre rafturile unui hipermarket.

A vrut să vadă cu ochi săi ce preţuri afişează comercianţii. „Săptămâna viitoare cred că o să mergem în toate magazinele pentru că eu cred că e o perioadă în care trebuie să arătăm transparenţă în ceea ce se întâmplă cu preţurile”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Însoţit de reprezentanţii hipermarketului şi de cei ai Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, ministrul a cumpărat carne, ouă şi lapte. Şi chiar dacă preţurile produselor alimentare vor creşte, autorităţile nu pot face nimic. „Legislaţia în momentul de faţă nu prevede foarte multe sancţiuni”, a spus Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin promite că va verifica personal preţurile produselor cumpărate, la următoarea vizită în acelaşi magazin, cu ajutorul bonului fiscal. Iar eventualele scumpiri le va anunţa în şedinţa de Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri