Previziunile sumbre ale președintelui. T. Băsescu: Scăderea investițiilor va duce la creșterea șomajului

Data publicării:
investitii

Preşedintele României Traian Băsescu avertizează că investiţiile în economia românească sunt în scădere. „Guvernul Ponta n-a făcut excese, în schimb pregăteşte eşecul anilor viitori, tăind de la investiții mereu. Nu este de făcut decât un singur lucru: revenirea la un nivel de investiţii acceptabil pentru că pe această gestionare înseamnă proastă guvernare, repet ,proastă guvernare”, a spus președintele.

Nu este prima dată când Traian Băsescu se declară îngrijorat de creşterea şomajului.

În luna iunie, Guvernul promitea investiţii de minim zece miliarde de euro şi 50.000 de locuri de muncă noi pentru 2013 şi o strategie pentru anii următori.

„În toamnă vom încerca să cooptăm cât mai mulţi dintre actorii politici, economici, într-o strategie de dezvoltare a investiţiilor și de creare de locuri de muncă pe termen mediu 2014-2018. Investiţiile strategice pe cele 5 domenii : energie, resurse, agricultrura , industie şi infrastructură”, spunea Victor Ponta.

Guvernul nu a mai prezentat însă nicio strategie. Datele din luna iulie arată o rată a şomajului de 7,5 %, raportat la o populaţie activă de 10 milioane de persoane. Aproximativ 740.000 de români nu au un loc de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri