Prima lună pe plus în auto în ultimii cinci ani: Peste 5000 de maşini noi au fost înmatriculate în ianuarie

Data publicării:
masina-6

Pentru prima dată din 2009, dealerii auto au avut un început de an mai bun. Cu peste 5000 de maşini noi înmatriculate în ianuarie, piaţa auto dă semne de revenire. Chiar şi aşa, este departe de maximul atins în 2007, înainte de criză, când se vindeau chiar şi de cinci ori mai multe maşini într-un an.

Dealerii auto şi-au recăpătat optimisul după ce vânzările de maşini noi au crescut luna trecută cu 15%. Ultima dată când s-au înmatriculat peste 5000 de autoturisme era în 2009. Există însă cel puţin două explicaţii pentru acest lucru: prima este legată de faptul că în a doua parte a lunii decembrie nu s-a lucrat, fiind vacanţă-punte între Crăciun şi Revelion în instituţiile abilitate, iar cele mai multe maşini au fost înscrise în circulaţie abia luna trecută.

Cu toate acestea, ianuarie a fost o lună bună nu doar în statistici: plusul s-a resimţit şi la nivelul dealerilor auto.

După şase ani la rând în care vânzările de maşini noi au scăzut, companiile auto mizează pe faptul că în 2014 se va opri declinul. Anul trecut, în România s-au vândut 60.000 de autoturisme noi, nivel nemaiîntâlnit în piaţa auto în ultimii 15 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri