Prima poză cu Model Y, un nou SUV marca Tesla, care va intra în producție în noiembrie 2019. Cum va arăta mașina

Data publicării:
Tesla Model Y
Noul SUV al companiei Tesla: Model Y (FOTO: Tesla)

Tesla a lansat la sfârșitul anului 2017 noul model Roadster, o mașină sport care va atinge 100 km/h în 1,9 secunde, fapt care o transformă în cel mai rapid automobil din lume.

Tesla Model Y
Noul SUV al companiei Tesla: Model Y (FOTO: Tesla)

Pe lângă Roadster, Tesla are în plan și două tipuri de camioane electrice care au fost lansate tot la sfârșitul anului trecutIar zilele trecute, jurnaliștii de la Reuters au aflat pe surse că Tesla va începe în noiembrie 2019 producția unui nou model de SUV. Model Y a fost anunțat în iunie anul trecut, atunci când compania a dat publicității și o poză-teaser cu designul mașinii. Din păcate pentru fanii Tesla, imaginea dezvăluie prea puțin.

CITEȘTE ȘI: Elon Musk, încercare disperată de a liniști investitorii și clienții Tesla: Dorm pe podea în fabrică. Nu am timp nici să fac un duș

Până atunci însă, Tesla nu se ferește să testeze noul Roadster în văzul lumii. Un fan a reușit să surprindă, în 14 februarie, imagini cu noul automobil sport, în timp ce era testat pe pista companiei din Fremont, California.

Confruntată cu probleme în prezent, Tesla are planuri mărețe pentru viitor


Compania din Silicon Valley condusă de directorul general Elon Musk acceptă oferte preliminare pentru contractele de aprovizionare destinate Model Y, un crossover compact care se va alătura sedanului Model 3, scrie news.ro.

Tesla a oferit furnizorilor puţine detalii legate de program şi nu a furnizat un orizont de timop pentru producţie.

CITEȘTE ȘI: Gluma făcută de Elon Musk de 1 aprilie îl va costa scump pe patronul Tesla

Informaţiile referitoare la SUV-ul Model Y arată că Tesla continuă planurile de a construi un nou vehicul, chiar dacă întâmpină probleme cu producţia sedanului Model 3, care a fost lansat în iulie.

Chiar dacă a atras iniţial 500.000 de comenzi în avans, sub forma unor depozite returnabile, producţia Model 3 a foat afectată de amânări şi de blocaje ale activităţii, întârziind veniturile anticipare şi amplificând deficitul de capital al companiei care înregistrează pierderi.

CITEȘTE ȘI: Pierderi uriașe pentru Tesla

La începutul lunii aprilie, Tesla a încercat să calmeze investitorii, anunţând că producţia săptămânală s-a dublat în primul trimestru, iar ritmul va accelera în trimestrul al doilea, la 5.000 de automobile pe săptămână, respectiv 250.000 pe an.

Tesla investeşte pentru a construi o gigafabrică de baterii în Nevada, unde probleme legate de asamblarea modulelor bateriilor au contribuit la întârzierile din producţia Model 3, şi anticipează că va construi o fabrică în China, în viitoarul apropiat.

Compania a anunţat recent că nu va avea nevoie să atragă capital suplimentar în acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri