Prima reacţie a NN Pensii, după amenda primită de la ASF

Data publicării:
nn pensii sigla

Prima reacţie a companiei NN Pensii după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat firma olandeză cu 750 de mii de lei subliniază că măsurile anunțate joi nu afectează în niciun fel situația fondului de pensii și economiile celor aproximativ 1,9 milioane de români.

nn pensii sigla

Într-un comunicat, firma spune din nou că mesajele trimise clienţilor au fost exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat. În plus, spune că apreciază mesajele pe care le-au dat Guvernul și Ministerul de Finanțe - mesaje care au fost extrem de dure la adresa NN Pensii - ca fiind o poziție „foarte fermă” pentru susținerea și stabilitatea Pilonului II.

Comunicatul NN Pensii:

„Consiliul de administrație al NN Pensii a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), ulterior căreia a luat la cunoștință din media despre măsurile stabilite de autoritate în legătură cu mesajul de informare transmis de companie în data de 11 aprilie 2017 către clienții care au declarat adresa de e-mail. Așteptăm decizia oficială a ASF și ne arătăm toată deschiderea și colaborarea în demersurile ulterioare acesteia, urmând să stabilim și să le comunicăm în cel mai scurt timp direcțiile de acțiune ale NN Pensii.

Reiterăm că intențiile noastre au fost exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat și la interesul participanților de a se informa constant despre situația fondurilor economisite pentru pensie.

Apreciem faptul că Guvernul și Ministerul de Finanțe au avut o poziție recentă foarte fermă pentru susținerea și stabilitatea Pilonului II.

Precizăm că aceste măsuri anunțate astăzi nu afectează în niciun fel situația fondului de pensii administrat de NN și economiile pentru pensie ale celor aproximativ 1,9 milioane de participanți la acesta”.

Compania NN a fost sancționată cu amendă de Autoritatea de Supraveghere Financiară, după ce a avertizat că există discuții publice privind o eventuală naționalizare a fondurilor de pensii private. Amenda este de 1% din capitalul social al companiei, adică 750.000 de lei. 

Citiți și:

NN, sancționată cu amendă în scandalul naționalizării pensiilor private

Stelian Muscalu: ASF a fost supus unor presiuni fantastice în ultimele ore

Gorghiu despre NN Pensii: E atroce să dai amendă doar pentru că cere Liviu Dragnea

O chestiune economică a devenit brusc una politică, în nici 24 de ore. Preşedintele PSD a cerut pedepse exemplare pentru compania de asigurări care şi-a informat clienţii despre posibilă naţionalizare a pensiilor. Şi pedepsele au venit. ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat joi pedepse fără precedent: directoarea fondului de pensii îşi pune cariera în cui, a rămas fără licenţă şi a primit o amendă de 100 de mii de lei. Fondul a primit şi el o amendă de 750 de mii de lei. Numai că scandalul depăşeşte cu mult cariera directoarei şi îngrijorarea asiguraţilor.  Acelaşi Liviu Dragnea spune că zvonul despre naţionalizarea pensiilor a pornit de la Mişu Negriţoiu, şeful ASF.  Şi că la mijloc ar fi şi Olanda. Ambasada Olandei precizează că statul nu are nicio legătură cu firmele private

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri