Primul „unicorn” românesc, evaluat la 7 miliarde de dolari, concediază 10% din angajați. Care este motivul

Data publicării:
UiPath facebook
Foto: UiPath / Facebook

Unicornul românesc UiPath concediază până la 400 de angajați la nivel mondial. Asta înseamnă mai mult de 10% din totalul angajaților.

Operațiunea face parte dintr-o procedură de evaluare a echipei de angajați și a investițiilor efectuate, iar de concedieri sunt afectate zonele care nu se mai aliniază obiectivului actual de afaceri. Concret, compania a decis să reorienteze resurse de la back-office spre divizii care lucrează mai mult cu clienții.

De asemenea, directorul financiar și-a anunțat plecarea din firmă, la mai puțin de un an de la angajarea în acest post.

Potrivit reprezentanților companiei, reorganizarea vine după doi ani de creștere într-un ritm extrem de rapid, iar acum era momentul unei reevaluări.

Chiar și cu aceste disponibilizări, UiPath are cu 50% mai mulți angajați decât la începutul acestui an, spun reprezentanții companiei.

În prezent, unicornul românesc, devenit recent cel mai valoros start-up din domeniul inteligenței artificiale, are peste 3.500 de angajați la nivel global, din care 800 în București. Asta înseamnă că aproape 23% din forța de muncă e în România.

UiPath a confirmat că vor fi disponibilizați și angajați din țară, dar nu a dat un număr al celor care vor rămâne fără loc de muncă. Compania de roboţi si software a primit în aprilie o finanţare record de 568 milioane de dolari, care a ridicat evaluarea firmei fondată de antreprenorii români Daniel Dineș și Marius Tîrcă, în urmă cu doar 4 ani, la 7 miliarde de dolari.

Noua rundă de finanțare aduce compania cu un pas mai aproape de listarea pe bursa de la New York. Conform planurilor anunțate anterior de companie, UiPath vizează să se listeze pe piața Nasdaq până în 2021. Serviciile furnizate de „unicornul” românesc deservesc peste 5000 de clienți la nivel mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri