Producătorul avioanelor F-35, la un pas de un mega-contract cu 11 țări

Data actualizării: Data publicării:
uBFDzK

Compania Lockheed Martin este la un pas de a câștiga linia de comenzi de care are nevoie pentru a produce rapid cel mai scump avion de luptă din istoria Statelor Unite, F-35.  

Producătorul de avioane se apropie de o înțelegere în valoare de 35-40 de miliarde de dolari privind furnizarea, în următorii ani, a 440 de avioane F-35 Lighting II Joint Strike Fighter către Statele Unite și către zece țări aliate, informează CNN.

„Aceasta va dubla cantitatea contractată de avioane pe care o vom construi”, a declarat directorul executiv al Lockheed, Jeff Babione, luni, la un show aviatic de la Paris.

Acordul promite beneficii economice mari și va asigura locuri de muncă – circa 150.000 -  în cadrul Lockheed și în fabricile partenere din Italia și Japonia.

Dacă se va materializa, acordul va fi o gură de aer proaspăt pentru compania americană, în contextul presiunilor puse de președintele SUA, Donald Trump, pentru reducerea prețului de producție practicat de Lokheed Martin, care se resimte din plin și la nivelul bugetului guvernamental.

F-35 este cel mai sofisticat avion de luptă american, dotat cu tehnologie stealth și cu o cască de pilotaj care le permite piloțior să vizualizeze prin fuzelaj țintele aflate la sol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri