PROGRAM DE GUVERNARE. Cum va stimula turismul Guvernul Ponta II

Data publicării:
plaja 20mediafax-39760

Printre măsuri fiscale destinate stimulărea turimului românesc, din programul de guvernare al USL, se numără scutirea de impozit pe profit pe o perioadă de trei ani pentru investitii noi în cluburi de turism (hoteluri, spa, agrement, restaurante etc.), precum si pentru parcuri tematice, de distractie si echitatie.

Pentru cinci ani ar urma să fie scutiți de plata impozitului pe profit investitorii în turismul balnear.

Se va aplica, conform programului USL, și scutirea de impozit pe profitul reinvestit, cu condiția efectuării de investiții pentru îmbunătățirea structurii de cazare, alimentație publică, agrement, porturi turistice și parcuri de distracție.

Pe de altă parte, vor crește de zece ori taxele și impozitele pentru structurile hoteliere privatizate și nefolosite sau vor fi răscumpărate de către stat structurile hoteliere privatizate și lăsate în paragină, urmând apoi modernizarea și reprivatizarea lor.

O măsură inclusă în program este și „transformarea litoralului românesc în Zonă cu statut special, cu limită teritorială de 10 kilometri pe uscat și 10 kilometri în largul mării. Acest statut se aplică și regimului fiscal pentru cazinouri și jocuri de noroc”.

În plus, vor fi oferite facilități fiscale operatorilor din turism care obțin eticheta ecologică pentru pensiunile și capacitătile de cazare pe care le dețin, se arată în document.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri