Sari la conținut

Programul Rabla 2014, la start. Sunt disponibile 20.000 de tichete, acordate pe principiul „primul venit, primul servit”

Din această lună, cei care vor să cumpere autoturisme noi prin Programul Rabla îşi pot casa maşina veche la orice colector autorizat. Condiţia este ca aceasta să aibă o vechime de peste opt ani. Programul Rabla 2014 funcţionează pe sistemul „primul venit, primul servit”.

În ultimii ani, cele mai multe maşini cumpărate prin acest program au fost cele de producţie autohtonă, respectiv Dacia fabricată la Pitesti sau Fordul de la Craiova.

Distribuţia tichetelor din Programul Rabla 2014 nu se va mai face anul acesta pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto din fiecare judeţ, ci în funcţie de cerere. Tichetele electronice vor fi extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto, pe măsură ce se înscriu solicitanţii.

Pentru acest an, autorităţile au alocat 20.000 de tichete - 17.000 pentru persoane fizice şi 3000 pentru companii şi instituţii publice. Bugetul total alocat este de 140 de milioane de lei, valoarea fiecărui tichet fiind de 6500 de lei.

Prin programul Rabla 2013, românii au cumpărat 13.400 de autoturisme noi, în timp ce 19.900 de mașini mai vechi de zece ani au ajuns la casat, arată datele Administrației Fondului pentru Mediu.