Programul Rabla staţionează. Sesiunea de depunere a dosarelor, amânată până pe 30 aprilie

Data publicării:
rabla-2

Programul Rabla 2014, dedicat persoanelor juridice şi instituţiilor publice, începe cu o amânare. Deşi sesiunea de depunere a dosarelor trebuia să înceapă miercuri, 23 aprilie, Administraţia Fondului pentru Mediu a decis să mai aştepte o săptămână, din motive administrative, după cum a anunţat ministrul Mediului Attila Korodi.

Prin urmare, persoanele juridice şi instituţiile publice vor putea să se înscrie în programul de înnoire a parcului auto începând cu data de 30 aprilie. Termenul limită de depunere a dosarelor la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu este 1 septembrie.

Cei care vor să cumpere autoturisme noi prin Programul Rabla îşi pot casa maşina veche la orice colector autorizat. Condiţia este ca aceasta să aibă o vechime de peste opt ani.

Programul Rabla 2014 funcţionează pe sistemul „primul venit, primul servit”.

Distribuţia tichetelor se va face în funcţie de cerere. Tichetele electronice vor fi extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto, pe măsură ce se înscriu solicitanţii.

Pentru acest an, autorităţile au alocat 20.000 de tichete - 17.000 pentru persoane fizice şi 3000 pentru companii şi instituţii publice. Bugetul total alocat este de 140 de milioane de lei, valoarea fiecărui tichet fiind de 6500 de lei.

Prin Rabla 2013, românii au cumpărat 13.400 de autoturisme noi, în timp ce 19.900 de mașini mai vechi de zece ani au ajuns la casat, arată datele Administrației Fondului pentru Mediu.

În ultimii ani, cele mai multe maşini cumpărate prin program au fost cele de producţie autohtonă, respectiv Dacia fabricată la Piteşti sau Fordul de la Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri