Proprietarii unei clădiri retrocedate, puși să demoleze etajele ridicate fără autorizație

Data publicării:
casa palat timisoara

Casa se află într-o zonă centrală a Timişoarei. Iniţial avea un singur etaj, dar oamenii au considerat că nu este de ajuns. Aşa că au mai construit patru niveluri. Prea mult, spun cei de la Primărie, care aprobaseră înălţarea imobilului doar cu un singur etaj. Acum, municipalitatea a obţinut în instanţă demolarea spațiilor ridicate fără autorizație. Prin urmare, oamenii trebuie să dărâme casa.

„Vom fi necruțători cu oricine atunci când vom ajunge să avem victorii în instanțele de judecată”, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

De partea cealaltă, proprietarul clădirii spune că a încercat să intre în legalitate, dar că nu a găsit înțelegere la nivelul primăriei.

„M-am dus la primar ca să pot, să vedem, să intrăm în legalitate. Ne-a spus, da, domnule, o să rezolvăm, dar... fațada. Nicio problemă, facem fațada. De ce atunci face ca să-mi demoleze? Eu nu demolez”, spune Lenuța Vidoni, proprietarul clădirii.

Timișorenii susţin acţiunile Primăriei.

Problema clădirilor retrocedate din Timişoara este însă mult mai complexă. De curând, fostul director al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Timişoara a fost trimis în judecată pentru retrocedarea ilegală a unui imobil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri