Propunere BCE |Guvernele să absoarbă creditele neperformante private

Data publicării:
download

Banca Centrală Europeană cere înfiinţarea unor bănci rele susţinute de guverne care să absoarbă creditele neperformante. Adoptarea propunerii ar însemna că plătitorii de taxe vor suporta fără voia lor rateurile date de marii debitori privați. O etatizare a pierderilor.

download  

Vicepreşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Vitor Constancio, a făcut apel vineri pentru înfiinţarea unor bănci rele susţinută de guverne care să absoarbă o parte din creditele neperformante de 1.000 de miliarde de euro din sistemul bancar al zonei euro, rezultate în urma crizei financiare, transmite Reuters.

”O companie reală de administrare a activelor în Europa întâmpină dificultăţi în mediul actual. În viitorul imediat o soluţie ar fi crearea unui plan european pentru astfel de companii, care să fie folosit la nivel naţional”, a afirmat Constancio, la un eveniment din Bruxelles.

Acest plan ar trebui să clarifice ce este posibil în cadrul unei abordări flexibile a reglementărilor existente şi să încurajeze ţările să adopte toate măsurile necesare, într-un interval de timp bine definit, a arătat oficialul BCE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri