Raluca Turcan: Bugetul de stat ar putea intra în vigoare în 6 ianuarie 2020

Data actualizării: Data publicării:
Vicepremierul Raluca Turcan.
Raluca Turcan. Foto: Gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că bugetul de stat ar putea intra în vigoare în data de 6 ianuarie 2020, dacă legea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului nu va fi contestată la Curtea Constituţională.

„Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor de stat şi Legea privind unele măsuri fiscal- bugetare asupra cărora Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului au fost depuse astăzi la Secretariatul General pentru exercitarea dreptului de sesizare la Curtea Constituţională.

Două zile este termenul de sesizare la Curtea Constituţională, anunţul a fost făcut şi calendarul ar putea fi după intrarea în vigoare, după promulgare, dacă nu face nimeni sesizare la Curtea Constituţională, calendarul ar fi următorul: termen de sesizare 31 decembrie, dacă nu sunt atacate, pot pleca la promulgare în 6 ianuarie. Aşadar, bugetul ar putea intra în vigoare cel mai devreme în 6 ianuarie”, a explicat Raluca Turcan.

Premierul Ludovic Orban a explicat că data de 6 ianuarie 2020 a fost stabilită din cauza calendarului sărăbătorilor.

„Practic Parlamentul şi-a încheiat procedura, iar termenul de atacare este 48 de ore. Din cauza calendarului de anul nou, merge la promulgare în 6 ianuarie”, a spus Orban.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri