Război între Fisc și casele de pariuri

Data publicării:
GettyImages-480578344

Patronii caselor de pariuri spun că şi-au plătit corect impozitele pe profit în ultimii cinci ani, dar că inspectorii Fiscului le-au recalculat acum în alt mod. De aici şi un rest de plată pe care şefii firmelor de jocuri de noroc spun că nu ar putea să-l achite dintr-un foc.

Liviu Popovici, director casă de pariuri: Se va aduna pe hârtie o sumă spre 100 de milioane de euro, o sumă foarte frumoasă pe hârtie, dar în mod real vor colecta extrem, extrem de puţin.

De cealaltă parte, Fiscul spune că nu face altceva decât să aplice legea şi are de partea lui şi opinia specialiştilor de la Ministerul Finanţelor. Potrivit acestora, casele de pariuri ar fi trebuit să plătească un impozit de cinci procente din tot ce încasează de la clienţi, fără să scadă din sumă valoarea premiilor, aşa cum au interpretat legea patronii în ultimii cinci ani.

Şefa Oficiului pentru Jocuri de Noroc spune că legea este neclară.

Odeta Nestor, preşedintele Oficiului pentru Jocuri de Noroc: Trebuie spus foarte clar la ce! La ce sumă se impozitează.

Dacă nu îşi vor plăti datoriile la Fisc, firmele de jocuri de noroc s-ar putea trezi cu conturile blocate, iar unele dintre ele vor intra în faliment.

Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri: Vor fi închise cel puţin două-trei luni aceste firme de pariuri, deci va rezulta o pierdere la bugetul de stat de 50 milioane.

Pentru firmele din industria jocurilor de noroc lucrează 40 de mii de oameni. Românii joacă la păcănele şi la pariuri un miliard de euro pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri