Războiul autovehiculelor SUA-UE: Cât de mari sunt dezechilibrele

Data publicării:
volkswagen fabrica fb

Oficiul European de Statistică a dat publicității miercuri cifre privind exporturile și importurile de vehicule în 2016, în UE, Statele Unite, China, Canada și Coreea de Sud.

Industria autovehiculelor care include autoturisme, camioane, tractoare, motociclete, remorci, piese și accesorii ale autovehiculelor, este de o importanță majoră atât în economia UE, cât și în comerțul internațional internațional.

În 2016, UE a fost cel mai mare exportator de autovehicule din lume, exporturile totale (în afara UE) fiind în valoare de 192 miliarde euro. Japonia a fost al doilea mare exportator (127 miliarde euro), urmată de Statele Unite cu 109 miliarde euro.

Pe de altă parte, Statele Unite au fost cel mai mare importator de autovehicule din lume (254 miliarde euro), cu mult înaintea UE (77 miliarde euro) și a Chinei (64 miliarde euro).

SUA a reprezentat cea mai mare piață pentru exporturile de autovehicule din UE (25% din totalul exporturilor de autovehicule din UE). China a reprezentat a doua piață de export pentru autovehiculele din UE (16%), urmată de Turcia (7%), Elveția și Japonia (ambele 5%).

Autovehiculele importate de UE în 2016 au provenit în principal din Turcia (20% din totalul importurilor UE de autovehicule), Japonia (19%), Statele Unite (14%), Coreea de Sud (10%) și China (8% ). Exporturile și importurile se referă la țara în care a fost produs vehiculul și nu la naționalitatea companiei producătoare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri