Reacția dură a lui Teodorovici după propunerea ANAF de impozitarea a banilor care se cheltuie la nuntă

Data actualizării: Data publicării:
teodorovici mare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Finanţe reacţionează dur la propunerea ANAF legată de impozitarea prestatorilor de servicii de la nunţi, pe baza unor declaraţii ale mirilor. Eugen Teodorovici îi critică pe şefii Fiscului, despre care spune că trebuie să aibă alte priorităţi, nu să vină cu astfel de propuneri.

În schimb, ministrul vrea să schimbe legea în Parlament, astfel încât termenul de prescriere al datoriilor fiscale să scadă la doi ani. Teodorovici promite că, în următoarele luni, lucrurile se vor schimba la nivelui ANAF-ului.

„ANAF trebuia să întrebe ministrul de Resort vizavi de o astfel de acțiune. Abordările astea ale ANAF-ului trebuie să se schimbe, se vor schimba până la final de an. Mi-a venit ideea de a propune o modificare legislativă. Sunt 5 ani pentru prescriere, dacă erau 10 ani, atât stăteau, asa e românul, mai ales ANAF-ul. Ar trebui să reducem perioada de la 5 la  2 ani. În primul an declari, dar după o obligație de plată trebuie să curgă termenul de prescriere, ca să acționeze ANAF-ul din timp, să nu văduvească bugetul de stat de sume pe care le-ar fi putut încasa”, explică Eugen Teodorovici.

ANAF a început să le trimită tinerilor căsătoriți formulare în care le cere să declare câți bani au cheltuit pentru nuntă cu fotografii, formația, restaurantul unde au petrecut, dar și câți bani au dat la cununia religioasă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri