Reacția Guvernului după insolvența Euroins: „Susținem măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraților”

Data publicării:
euroins
Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația Euroins. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Guvernul transmite, vineri, într-un comunicat de presă, după anunțul ASF privind retragerea autorizației de funcționare a Euroins, că „va susține toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraților afectați de evoluțiile de pe piața” RCA.

„Guvernul României va susține toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraților afectați de evoluțiile de pe piața Răspunderii Civile Auto. În urma analizei efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca institutie responsabilă, aceasta urmează să transmită propunerile de soluționare către Ministerul de Finanțe, pentru înaintarea la nivelul Guvernului”, se arată în comunicatul Executivului.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționare a Euroins, cel mai mare asigurător din piața polițelor RCA. Decizia a fost luată joi seară și vine după ce premierul Ciucă a declarat zilele trecute, după o întrevedere recentă cu Nicu Marcu, preşedintele ASF, că trebuie să se găsească soluţii prin care dacă Euroins intră în insolvenţă, să poată fi preluată.

„Discutăm de o companie care are o cotă de piață consistentă și este nevoie să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF și care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efecte”, spunea miercuri premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că plafonarea se poate face doar pentru o perioadă determinată de timp, pentru „câteva luni”.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri