Renault recheamă în service sute de mașini Dacia Duster. Problema descoperită la roțile din față

Data publicării:
dacia-duster-h79-ph2-overview-look-010.jpg.ximg.l_full_m.smart

Dacia recheamă în service modelul Duster. Compania a identificat două probleme tehnice la SUV-uri, una dintre ele potențial periculoasă.

Mai exact, specaliștii de la Dacia au identificat o posibilă „neconformitate a butucului roţii faţă”. Potrivit Renault Commercial Roumanie, problema poate provoca zgomote ciudate în partea din față a automobilului. În cazuri extreme însă, roata se poate detașa. Această situație nu a fost însă observată în practică până în prezent.

Operațiunea de verificare a butucului durează între 50 de minute și 3 ore, în funcție de dificultatea intervenției. Mecanicii vor verifica butucul, care va fi înlocuit dacă prezintă un pericol.

Renault precizează în adresa trimisă Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) că 200 de mașini Dacia Duster pot fi afectate de această problemă.

Cea de-a doua problemă identificată de companie este legată de sistemul electric al mașinii, scrie Adevărul. Concret, există posibilitatea pierderii parțiale sau totale a luminilor de semnalizare ale remorcii atunci când această este conectată la maşină.

În acest caz intervenția la service durează doar 35 de minute, fiind afectate aproximativ 300 de mașini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri